Indonesisk gryte
Indonesisk gryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Indonesisk gryte

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Indonesisk gryte

Gryte med smaker fra Indonesia. Kokosmelk, chili, sitrongress, karri og ingefær gjør dette til en smaksrik og god rett. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)
Smaken av kokosmelk, chili, sitrongress, gul karripasta og fersk ingefær er karakteristisk for Østens kjøkken. Gul karripasta kan du kjøpe i asiatiske butikker. Sitrongress kan du også kjøpe hermetisk på små glass.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Kinakål(finsnittet)
1stk
Paprika(gul, i strimler)
2fedd
Hvitløk(hakket)
0.5stk
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kyllingen i strimler. Stek i olje i en varm wok. Rensk chili for frø og hinner og finhakk.

  2. Del sitrongress i fire på langs og bank litt på stilken på den tykkeste enden.

  3. Ha kokosmelk i en kjele tilsett stekt kylling, finhakket chili, løk i båter, gul paprika i strimler og sitrongress eller limesaft.

  4. La det småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt, fersk ingefær, hvitløk og limesaft. Tilsett sitrongresset. Det skal bare ligge i woken for å gi god smak.

  5. Server gryten med kokt jasminris.

Gryte med smaker fra Indonesia. Kokosmelk, chili, sitrongress, karri og ingefær gjør dette til en smaksrik og god rett. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN