Ingefær- og kokoskake
Ingefær- og kokoskake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 40min

Ingefær- og kokoskake

nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 40min

Ingefær- og kokoskake

Smakfull ingefær- og kokoskake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

En utrolig smakfull kake som holder seg lenge. Her er kaken servert med en frisk fruktsalat med mango og kiwi sammen med pisket créme fraîche og et dryss av kokos.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
3ts
Ingefær(malt)
2dl
4stk
Egg(sammenvispet)

Fruktsalat

1stk
2stk
Kiwi(i terninger)
1klype(r)
Kokosmasse(til å strø over)

SLIK GJØR DU

  1. Varm sukker, smør og sirup i en kjele til alt er flytende.


  2. Bland alt det tørre i en bolle, og lag en grop i midten. Hell i sirupsblandingen, melken og eggene. Rør til blandingen er jevn, og fortsett å røre i ett minutt til.


  3. Hell røren i en godt smurt form, gjerne en brødform, ca. 2 l. Legg en remse bakepapir i bunnen av formen, så blir kaken lettere å hvelve ut.


  4. Stekes midt i ovnen ved 180° i ca. 1 time. Sjekk om den er ferdig med en pinne. Avkjøl kaken i formen i 10 minutter, før den hvelves på rist og avkjøles helt.


  5. Kaken kan pyntes med melisglasur smakt til med litt kaffe, eller serveres med créme fraîche og frisk frukt.

Smakfull ingefær- og kokoskake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN