Innbakt lam
Innbakt lam  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Innbakt lam

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Innbakt lam

Spennende thailandsk middag med lammkjøttdeig og masse deilig krydder! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Filodeig er en tynn deig laget av rismel. Den kan du kjøpe frossen i asiatiske butikker. Her får lammekjøttdeigen deilig smak av spennende krydder.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Kjøttdeig(av lam)
2ss
1stk
Løk(finhakket)
2stk
Grønn chili(finhakket)
2ss
Ingefær(revet)
0.5ts
4ss
2ss
Koriander(hakket)
1ts
15stk
4ss
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Varm oljen i en stekepanne. Stek løken til den blir myk. Ha i malt kjøtt, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.

  2. Tilsett vannet og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

  3. Legg to og to filoark oppå hverandre. Del filoarkene diagonalt, slik at det blir 12 trekanter. Legg litt av lammeblandingen på hvert ark. Brett over å pensle med smeltet smør. Legg pakkene på en stekeplate dekket med bakepapir.

  4. Stek dem i ovn ved 180° i 10 minutter. Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter.

  5. Filopakkene serveres varme med sataysaus og ris.

Spennende thailandsk middag med lammkjøttdeig og masse deilig krydder! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN