Innbakt skrei med tartarsmør Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Innbakt skrei med tartarsmør

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Innbakt skrei med tartarsmør

Deilig innbakt skrei med tartarsmør Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (13 stemmer)
Oppskriften kan enkelt dobles. Innbakt skrei i paideig er en spennende måte å servere fisk på.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Skrei(filet)
1ss
5skiver
1stk
Egg(til pensling)

Tartarsmør

100g
0.25stk
0.25ts

SLIK GJØR DU

  1. Smøret kan du lage når som helst og oppbevare i kjøleskapet i flere dager. Rør alt godt sammen, trill smøret til en pølse, og rull den i plast. Skjær den i skiver før servering.


  2. Dryss fisken med salt, og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av, og tørk fisken godt. Brun den på alle sider i olje. Avkjøl den litt. Pakk skinkeskiver rundt skreifileten.


  3. Rull paideigen ut på en ildfast form med bakepapiret under. Smør pesto over paideigen, legg på skreifileten, og pakk deigen godt rundt fisken, til en stor pirog.


  4. Pensle med sammenpisket egg, og skjær noen snitt i deigen. Server fisken med salat eller råkost.


  5. Stek fiskepakken midt i ovnen ved 180 º i ca. 20 minutter, til deigen er gyllen og fisken gjennomkokt. La hvile i 5–10 minutter før fisken skjæres i skiver.

Deilig innbakt skrei med tartarsmør Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (13 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN