Innbakt skrei med tartarsmør
Innbakt skrei med tartarsmør
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smøret kan du lage når som helst og oppbevare i kjøleskapet i flere dager. Rør alt godt sammen, trill smøret til en pølse, og rull den i plast. Skjær den i skiver før servering.
Dryss fisken med salt, og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av, og tørk fisken godt. Brun den på alle sider i olje. Avkjøl den litt. Pakk skinkeskiver rundt skreifileten.
Rull paideigen ut på en ildfast form med bakepapiret under. Smør pesto over paideigen, legg på skreifileten, og pakk deigen godt rundt fisken, til en stor pirog.
Pensle med sammenpisket egg, og skjær noen snitt i deigen. Server fisken med salat eller råkost.
Stek fiskepakken midt i ovnen ved 180 º i ca. 20 minutter, til deigen er gyllen og fisken gjennomkokt. La hvile i 5–10 minutter før fisken skjæres i skiver.