Innbakt sopp
Innbakt sopp Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Innbakt sopp

nivå
Lett
totalt
30min

Innbakt sopp

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (4 stemmer)
Disse små middagspakkene er helt fabelaktige, rett og slett! Når sopp, grønnkål og nøtter først får koke og deretter bakes sammen i stekeovnen så kommer smakene fullstendig til sin rett. Har du en travel hverdag kan soppsrøren gjøres klar dagen i forveien, så ruller du bare ut butterdeigen, pakker sammen og baker i ovnen før servering. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Kantarell(eller annen sopp)
100g
Mandler(eller andre typer mandler)
Nøytral matolje(til steking)
1dl
Matfløte(av havre eller soya)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
4stk
Butterdeig(plater)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Skjær sopp i terninger. Finhakk hvitløk og sjalottløk.  Snitt grønnkål og grovhakk mandler.

  3. Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stekepanne.  Ha i soppen og stek til den begynner å «svette». Tilsett hvitløk, sjalottløk, grønnkål og mandler og stek i 3–4 minutter til. Hell på fløte og smak til med salt og pepper.

  4. Kjevle ut butterdeigplatene til sirkler eller kvadrater.  Legg noen gode spiseskjeer av sopprøren i midten av hver plate og brett sammen. Fordel pakkene utover stekebrettet med brettekantene ned.

  5. Serveres varme. Smaker godt med stekte poteter, salat eller dampa grønnsaker.

  6. Pensle med litt olje og stek i cirka 15 minutter. 

  7. Butterdeigen skal være gyllen og ganske «puffy».

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (4 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN