Irish Stew Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min

Irish Stew

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min

Irish Stew

Irish Stew laget av lammebog, hodekål, potet, sellerirot, gulrot, løk, laurbærblad og finhakket persiller. Server med flatbrød og tyttebærsyltetøy. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.8 (42 stemmer)
Dette er en klassisk lammerett fra Irland som minner mye om vår fårikål. Irish stew finnes i ulike varianter. I noen oppskrifter er grønnsakene most, i andre ikke. Grønnsaksortene kan også variere.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rens kålen og skjær den i 3–5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.

  2. Skrell poteter, selleri og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.

  3. Fjern skummet og ha i laurbærbladet og salt. La det småkoke i minst 1 time. Smak til med salt og pepper.
     
    Dryss litt hakket persille over.

  4. Server gjerne flatbrød eller brød og tyttebærsyltetøy til.

Irish Stew laget av lammebog, hodekål, potet, sellerirot, gulrot, løk, laurbærblad og finhakket persiller. Server med flatbrød og tyttebærsyltetøy. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.8 (42 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN