Irsk natronbrød
Irsk natronbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Irsk natronbrød

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Irsk natronbrød

Saftig og godt hjemmebakt brød med natron. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette irske brødet med natron smaker utrolig godt! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
1ts
3dl
Kulturmelk(skummet)
2dl
Vann(varmt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene sammen til en jevn deig. Ta deigen ut på et melet bord, og arbeid den til den blir seig og fin. Form den til et glatt, rundt brød.

    Legg brødet på en stekeplate dekket med bakepapir. Dypp en skarp kniv i mel, og skjær et 2 cm dypt kryss på toppen av brødet. Dette bidrar til at brødet blir skikkelig gjennomstekt.

    Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 2000° i 35–40 minutter. Bank på undersiden av brødet. Høres en hul lyd, er brødet ferdigstekt. Avkjøles på rist.

Saftig og godt hjemmebakt brød med natron. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN