Is med kaffe og pecannøtter
Is med kaffe og pecannøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Is med kaffe og pecannøtter

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Is med kaffe og pecannøtter

Oppskrift på kaffeis. Kaffesmaken på isen blir ekstra god med nøtter. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (17 stemmer)

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Iskremen

2dl
2dl
Kaffe(, gjerne sterk)

Nøtteblandingen

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Varm opp melk, fløte og kaffe til kokepunktet. Hell litt av blandingen over eggene, visp godt og ha i resten mens du pisker videre. Ha blandingen i en ismaskin (eller en form i fryseren som du rør godt i hver halvtime til den stivner).

  2. Smelt smør og sukker i en stekepanne. Ha i fløte og nøtter når sukkeret har karamellisert seg. Ha på bakepapir og hakk når det stivner. Ha hakket i isen rett før den stivner.

Oppskrift på kaffeis. Kaffesmaken på isen blir ekstra god med nøtter. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN