Isbombe med hvit sjokolade
Isbombe med hvit sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
totalt
24t

Isbombe med hvit sjokolade

nivå
Lett
totalt
24t

Isbombe med hvit sjokolade

Isbombe med romdynkede nøtter og rosiner. Serveres med høvlet hvit sjokolade. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Alle godsakene er gjemt inni isen ...    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

50g
Rosiner(lyse)
75g
Blandede nøtter(som cashew, hassel, pistasj og peanøtter, hakket)
1dl
Rom(mørk)

SLIK GJØR DU

  1. Bland fyllet. La det stå og svelle tildekket i romtemperatur, gjerne til neste dag.

  2. Tin ca. 1 liter vaniljeis litt og fyll en skål med rund bunn. Dra isen opp mot kantene sånn at det dannes en grop. Sett en mye mindre tom skål i gropen og trykk den ned. Frys i et par timer. Legg en helt ren, varm, oppvridd klut i den indre skålen sånn at du kan løsne og løfte den ut.

  3. Tin resten av isen litt og rør den sammen med nøtteblandingen. Fyll gropen. Dekk med plastfolie og aluminiumsfolie og frys den ned fram til servering.

  4. Høvle romtemperert sjokolade. Ta ut isen og løsne den ved å dyppe den nederste delen i varmt vann. Hvelv den umiddelbart opp på fat. Strø over hvit sjokolade. Pynt eventuelt med en hvit rose og server med en gang.

Isbombe med romdynkede nøtter og rosiner. Serveres med høvlet hvit sjokolade. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN