Ishavsrøye i rekesaus
Ishavsrøye i rekesaus Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t

Ishavsrøye i rekesaus

nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t

Ishavsrøye i rekesaus

Saftig røye med deilig rekesaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

To deilige norske råvarer i smaksrik kombinasjon.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Røye(Ishavsrøye. ¤ stk fileter à ca. 175 g.)
1klype(r)
1klype(r)
0.5kg

Saus

0.5kg
Reker(Skallene fra rekene!)
2dl
1stk
Kruspersille(1 stilk. )
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Start med sausen: Fres rekeskallene i olje til det dufter kraftig av dem. Hell på vin og vann, tilsett persille og ­pepperkorn, og la kraften småkoke uten lokk i cirka 20 minutter.

    Sil kraften, og kok den inn til det halve. Hell i fløte, og kok kraften til det er igjen cirka 3 dl. Smak sausen til med kajennepepper og salt. Varm ­rekene i sausen like før servering.

    Rens og fileter fisken, trekk ut så mange bein som mulig, og skrap skinnet godt. Dryss fisken med salt og pepper, og la den ligge i 5—10 minutter.

    Varm oljen, og stek fisken med ­skinnet ned til det er brunt og sprøtt. Snu fisken, og stek den 1—2 minutter på kjøttsiden.

    Server fisken nystekt med sausen, kokte poteter og grønnsaker eller salat.

Saftig røye med deilig rekesaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN