nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Italiensk bondesuppe med små kjøttboller
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Italiensk bondesuppe med små kjøttboller
Får du tak i grønnkål kan den erstatte spinatbladene.
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
1ts
1klype(r)
1fedd
0.5ts
0.5ts
1stk
1ss
25g
Parmesan(revet)
1ss
Olivenolje(til steking)
1stk
2fedd
2stk
2stk
150g
Pasta(små)
1pose(r)
Spinat(eller grønnkål)
1boks(er)
2ss
Parmesan(revet)
SLIK GJØR DU
Rør kjøttet seigt med salt. Krydre med pepper, knust hvitløk, chili og fennikel. Rør farsen sammen med egg, potetmel og parmesan og la den hvile i ca. 10 minutter før den formes til bitte små kjøttboller, 16–20 stk.
Finhakk løk og hvitløk og skjær gulrot og persillerot i små terninger. Stek kjøttbollene i olivenolje, rist på pannen slik at de blir runde. La bollene steke i ca. 5 minutter.
Kok opp løk, hvitløk, gulrot, persillerot og buljong og tilsett pasta. Kok ca. 10 minutter. Grovhakk spinaten og tilsett i suppen med kjøttboller og bønnene.
Kok enda et par minutter og smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med revet parmesan og gjerne parmesanscones.