Italiensk bondesuppe med små kjøttboller
Italiensk bondesuppe med små kjøttboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Italiensk bondesuppe med små kjøttboller

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Italiensk bondesuppe med små kjøttboller

Mettende og god suppe med hjemmelagde kjøttboller. Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)
Får du tak i grønnkål kan den erstatte spinatbladene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1klype(r)
0.5ts
1stk
25g
Parmesan(revet)
1ss
Olivenolje(til steking)
1stk
2stk
150g
Pasta(små)
1pose(r)
Spinat(eller grønnkål)
1boks(er)
2ss
Parmesan(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Rør kjøttet seigt med salt. Krydre med pepper, knust hvitløk, chili og fennikel. Rør farsen sammen med egg, potetmel og parmesan og la den hvile i ca. 10 minutter før den formes til bitte små kjøttboller, 16–20 stk.

  2. Finhakk løk og hvitløk og skjær gulrot og persillerot i små terninger. Stek kjøttbollene i olivenolje, rist på pannen slik at de blir runde. La bollene steke i ca. 5 minutter.

  3. Kok opp løk, hvitløk, gulrot, persillerot og buljong og tilsett pasta. Kok ca. 10 minutter. Grovhakk spinaten og tilsett i suppen med kjøttboller og bønnene.

  4. Kok enda et par minutter og smak til med salt og pepper.

  5. Server suppen rykende varm med revet parmesan og gjerne parmesanscones.

Mettende og god suppe med hjemmelagde kjøttboller. Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN