Italiensk kjøttgryte
Italiensk kjøttgryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Italiensk kjøttgryte

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Italiensk kjøttgryte

Det er alltid lurt å servere gryte til gjestene. Denne lager seg selv mot slutten, så du trenger ikke stå på kjøkkenet hele kvelden. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.7 (7 stemmer)
En gryte med deilige smaker slår aldri feil og er super høstmat, både som gjestemat og til en søndagsmiddag.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
30g
Kantarell(tørkede traktkantareller, eller 100 g ferkse)
3stk
250g
2boks(er)
Plommetomat(à 400 g)
1flaske
2stk
Kjøttbuljong(terninger)
1ss
1ss
Svart pepper(nykvernet)
1bunt
Kruspersille(hakket)

Krydrede baguetter

100g
0.5dl
Parmesan(revet)
1ss
Paprikapulver(eller chilipulver)
4stk
Baguette(små)

SLIK GJØR DU

  1. Hell 3 dl kokende vann over den tørkede soppen.

  2. Tørk kjøttet og del i biter. Brun kjøttet rundt det hele i olje, og legg det over på en tallerken.

  3. Skrell og skjær løk og gulrot i terninger. Skjær selleri i skiver. Del bacon i biter. Stek dette med laurbærblad i olje i ca. 10 minutter i en stor gryte.

  4. Hell av og ta vare på bløtevannet til soppen.

  5. Stek soppen med et par minutter. Tilsett tomatpuré, og la det steke ca. 1 minutt. Tilsett bløtevannet fra soppen. Ha i tomater, samt vin og buljong. Kok opp og tilsett kjøttet. Strø på salt og pepper.

  6. Kok gryten under lokk på svak varme i ca. 1 time.

  7. Tilsett poteter, og kok på svak varme ytterligere i ca. ½ time til kjøttet er skikkelig mørt og potetene er møre.

  8. Ta av lokket mot slutten av koketiden for å dampe bort litt væske. Smak til om nødvendig med mer salt og pepper.

  9. Bland smør og parmesan. Smak til med litt chilipepper eller paprikapulver. Skjær snitt i bagetten og fordel smøret i dem.

  10. Stek bagetten etter anvisning på pakken like før servering.

  11. Strø over grovhakket persille, og server gryten med de nystekte bagettene.

Det er alltid lurt å servere gryte til gjestene. Denne lager seg selv mot slutten, så du trenger ikke stå på kjøkkenet hele kvelden. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.7 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN