Italiensk pastaform
Italiensk pastaform Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Italiensk pastaform

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Italiensk pastaform

Italiensk pastaform Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Former er greit å lage når du skal lage mat til mange. Dette er en variant av lasagne.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g

Hvit saus

5dl
0.5ts
0.5ts

Tomatsaus

1boks(er)
Tomat(knuste)
2stk
Hvitløk(båter)

SLIK GJØR DU

  1. Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir «al dente».


  2. Bland alle ingrediensene til tomatsausen. Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.


  3. Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.


  4. Gratiner midt i ovnen 225° i ca. 25 minutter til osten er smeltet.


  5. Server gjerne med en blandet salat.

Italiensk pastaform Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN