Italiensk valnøttkake
Italiensk valnøttkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Italiensk valnøttkake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Italiensk valnøttkake

En deilig Italia-inspirert kake for de som liker nøtter. Denne kaken er dekket med sjokolade, noe som gir den en søt og saftig smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Smaksfull kake som vil imponere gjestene med både sitt utseende og sin gode smak.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
250g
Valnøtter(finhakkede)
4stk
1stk
Appelsin(Skall og saft)

Sjokoladeglasur

SLIK GJØR DU

  1. Pisk smør og sukker luftig og kremete. Tilsett valnøtter.

    Bland hvetemel og bakepulver. Skill eggene og pisk eggeplommer, en av gangen, i smørkremen. Rør så i mel blandet med bakepulver, appelsinskall og –saft.

    Pisk eggehvitene stive og vend den forsiktig i deigen. Ha deigen i en smurt og bake­papirkledd rund form (ca. 26 cm i diameter).

    Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160º i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

    Smelt sjokolade og fløte på svak varme i en kjele. Pisk sjokolademassen godt og fordel den over kaken.

    Kaken er klar til servering når sjokoladen har stivnet.

En deilig Italia-inspirert kake for de som liker nøtter. Denne kaken er dekket med sjokolade, noe som gir den en søt og saftig smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN