Jambalaya
Jambalaya Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Jambalaya

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Jambalaya

Fantastisk gryte inspirert av de amerikanske sørstatene med kylling og chorizo. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

4.9 (9 stemmer)
Jambalaya har samme ingrediensene som den spanske paellaen, men hører hjemme på andre siden av Atlanteren, i Sør-Statene. I Louisianas cajun-kjøkken er løk, paprika og selleri klassiske ingredienser. Røkt paprikapulver kjøper du i etniske butikker eller i matbutikker med godt utvalg.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Servering

100g
Reker(renset, cirka 250g urenset)
1bunt
Bladpersille(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Del kyllingen i porsjonsbiter. Skjær pølse i skiver.

  2. Skrell og hakk løk og hvitløk. Rensk paprika og skjær i mindre biter. Skjær tomater, selleri og babymais i mindre biter.

  3. Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingbitene og pølsen i 5–6 minutter under omrøring.

  4. Tilsett risen, tomatpureen og krydder. Stek ytterligere 2–3 minutter. Smak til.

  5. Bland i alle grønnsakene og hell på buljongen slik at den dekker. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i ca. 30 minutter eller til kyllingen kjennes klar. Rør om av og til å spe med buljong hvis det er nødvendig. 

  6. Smak til med salt og pepper. Strø reker og persille over gryten og server med godt brød til.

Fantastisk gryte inspirert av de amerikanske sørstatene med kylling og chorizo. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

4.9 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN