Jansons fristelse med gravlaks
Jansons fristelse med gravlaks Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Jansons fristelse med gravlaks

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Jansons fristelse med gravlaks

Klassisk svensk rett til julebordet. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Janssons fristelse er fast innslag på alle svenske julebord. Den lages oftest med ansjos, men her er det brukt laks i stedet.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
10skiver
2ss
Kavring(strø-kavring)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær løken i skiver og stek i smør til den er myk og blank.

    Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Eller riv dem grovt. Legg poteter, løk og laks i en ildfast form.

    Legg smør over i klatter. Bland fløte og melk og hell det i.

    Dryss over strøkavring og stek formen ved 200° i ca. 45 minutter på nederste rille i ovnen.

    Avkjøl litt før servering.

Klassisk svensk rett til julebordet. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN