Janssons fristelse
Janssons fristelse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min

Janssons fristelse

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min

Janssons fristelse

Janssons fristelse er tradisjonsrik rett med ansjos, potet og løk. Perfekt til middag eller som kveldsmåltid. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (26 stemmer)
Per Adolf Jansson (1844–1889) var en svensk operasanger på 1800-tallet, som har gitt navnet til retten Janssons fristelse. Det sies at Jansson ofte forberedte denne retten hjemme før han besteg operascenen i Stockholm. Så fort teppet gikk ned, dro han hjem med venner og medspillere og serverte Janssons fristelse som kveldsmåltid.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2boks(er)
Ansjos(200g ansjosfilet )
8stk
2stk

SLIK GJØR DU

  1. La ansjosfiletene renne godt av. Skrell og skjær poteter i tynne skiver eller strimler. Skjær løk i tynne ringer
    og stek dem myke og blanke i litt smør.

  2. Legg poteter, løk og ansjosfileter lagvis i en smurt, ildfast form med poteter nederst og øverst. Fordel resten av smøret over potetene.

  3. Legg på aluminiumsfolie og stek ved 200º i ca. 30 minutter.

  4. Hell på fløten, dryss griljermel på toppen og stek retten videre uten folie ytterligere 15–20 min, til potetene er møre.

  5. Server Janssons fristelse med en frisk salat.

Janssons fristelse er tradisjonsrik rett med ansjos, potet og løk. Perfekt til middag eller som kveldsmåltid. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.4 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN