Japanske pannekaker «okonomiyaki»
Japanske pannekaker «okonomiyaki» Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Japanske pannekaker «okonomiyaki»

nivå
Lett
totalt
45min

Japanske pannekaker «okonomiyaki»

SUPERGODT: «Okonomiyaki» betyr «ta det du har, og stek det», og det er vel verdt å forsøke.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (13 stemmer)
Japansk mat er langt mer enn misosuppe, sushi og tempura. «Okonomiyaki»-pannekaker smaker supergodt. I denne oppskriften serveres halvparten med bacon og halvparten uten. Dette er vel verdt å forsøke seg på. I oppskriften kan du også tilføye dashigranuler og bonitoflak om du finner disse tingene i butikker rundt deg. Se tips for mengder.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
2stk
Gulrot(finsnittet)
1stk
Løk (kepaløk)(finsnittet)
150g
Reker(ferdig pillet)
3ss
Salt(smak til)
3stk
6skiver
Bacon(delt i to)
4stk
Vårløk(finsnittet)

Wasabimajones

2ss
Wasabi(wasabipulver)
0.5stk
Sitron(saften av)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen grønnsaker og pillede reker. Tilsett salt og kna det inn i blandingen. Tilsett egg og mel. Bland alt til en fast røre og smak til med sriracha. La det hele stå litt. 

  2. Miks godt sammen alle ingrediensene til sausen, og la den stå litt før servering. 

  3. Pisk sammen egg og wasabipulver, og spe med oljen til du får en fin majones. Smak til med sitronsaft og salt.

  4. TIPS: For enda mer genuin smak, tilsett 1 spiseskje dashi-granuler når du blander inn egg og mel. Du kan også toppe med bonitoflak (syltynne skiver av tørket og fermentert tunfisk), noe som vil sette ekstra spiss på retten. Til denne oppskriften vil du trenge rundt 20 bonitoflak. 

SUPERGODT: «Okonomiyaki» betyr «ta det du har, og stek det», og det er vel verdt å forsøke.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN