Jarlsbergloff med bacon
Jarlsbergloff med bacon Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Jarlsbergloff med bacon

nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Jarlsbergloff med bacon

Jarlsbergloff med bacon Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er et spennende brød med smak av både bacon, ost og ­sennep. Brødet smaker deilig til pasta og suppe.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6skiver
3dl
2stk
200g
Hvitost (Gulost)(jarlsberg, finrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Sprøstek baconet, og del det i biter. Bland med gressløk og persille.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Hell litt av den lunkne melken over, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken. 

  3. Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn og smidig deig.

  4. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den med litt mel på bordet. Del deigen i to og form til to loffer. Smør to 1-liter former, og legg bakepapir i bunnen.

  5. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.

  6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg for frysing.

Jarlsbergloff med bacon Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN