nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min
Jarlsbergloff med bacon
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min
Jarlsbergloff med bacon
Dette er et spennende brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og suppe.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sprøstek baconet, og del det i biter. Bland med gressløk og persille.
Smuldre gjæren i bakebollen. Hell litt av den lunkne melken over, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.
Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn og smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den med litt mel på bordet. Del deigen i to og form til to loffer. Smør to 1-liter former, og legg bakepapir i bunnen.
Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg for frysing.