nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 5min
Jarlsbergloff med bacon og urter
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 5min
Jarlsbergloff med bacon og urter
Super loff å servere til suppe, salat eller gryte. En oppskrift gir cirka to brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONER6skiver
0.5dl
Gressløk(finhakket)
0.5dl
Kruspersille(finhakket)
50g
3dl
2stk
2ts
200g
Hvitost (Gulost)(Jarlsberg, finrevet )
500g
SLIK GJØR DU
Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille. Smuldre gjæren i bakebollen. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken. Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn, smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to og form den til to loffer. Smør to litersformer og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene og la dem etterheve i ca. 20 minutter før de stekes.
Stek på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.