Joikakaker med reinkjøtt
Joikakaker med reinkjøtt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Joikakaker med reinkjøtt

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Joikakaker med reinkjøtt

Foto: Varangerkokken

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.8 (15 stemmer)
Joikakaker på boks inneholder kun 11 prosent reinkjøtt, lag heller joikakaker på denne oppskriften fra Varangerkokken med hele 86 prosent reinkjøtt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Joikakaker med reinkjøtt

450g
Reinsdyrbog(eller annet kvernet kjøtt av rein)
55g
Spekk(eller svinenakke)
3ts
Smør(eller olje til steking)

Fløtesaus

5dl
Kraft(vilkraft)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
4skiver
Brunost(geitost)
5stk
Einerbær(knust)
2ss
Tyttebær(syltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Kvern reinsdyrkjøttet i en kjøttkvern. Ha gjerne kjøttet litt grovt, det er godt i joikakakene!

  2. Ha det kvernede kjøttet i en kjøkkenmaskin og kjør sakte, ha først i salt, så pepper. Ha deretter i egget og potetmelet, spe på med fløte.

  3. Sett en bolle med kaldt vann ved siden av deg. Form kakene men en fuktig skje, som du dypper i bollen. 

  4. Stek joikakakene i en varm stekepanne med litt smør og olje. Stek på begge sider i ca 5 min og lag en prøve-kake som test først. Smak, stek en til og smak mere før du peiser på med resten.

  5. La kakene trekke ferdig i sausen ca 10-15 min.

  6. Husk at når man lager reinkjøtt må man ikke bruke for mye krydder og andre smaker. Reinkjøtt er så godt i seg selv at man må ikke ødelegge den gode viltsmaken.

  7. Fres løk blank i en kjele, ha i einebær og stjerneanis, tilsett kraft og kok in til cirka halvparten.

  8. Ha i fløte, brunost og tyttebær.

  9. La koke i ca 10 min og smak til med salt og nykvernet pepper. Siles før kakene has i.

  10. Serveres med rotgrønnsaker etter eget ønske. Sopp og rosenkål er også godt til.

Foto: Varangerkokken

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.8 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN