«Jomfru Draasons æbleskiver» (munker)
«Jomfru Draasons  æbleskiver» (munker) Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

«Jomfru Draasons æbleskiver» (munker)

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

«Jomfru Draasons æbleskiver» (munker)

Dansk bakst Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

På tross av navnet inneholder æbleskiver i dag ikke epler. Men rundt år 1700 ble de laget av tynne stykker epler vendt i mel og egg, og deretter stekt i smør på en panne.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1.  1. Rør gjæren ut i lunken melk. ­Tilsett sukker, smeltet smør, egg, revet sitronskall og kardemomme. Rør inn mel til en tykk vaffelrøre. La den stå og heve i 30 minutter.


  2. Varm munkejernet, smør hvert hull med litt smør og legg røre i. Stek munkene på den ene siden. Bruk en strikkepinne og snu dem og stek på andre siden. Pass på slik at de blir gjennomstekt og at formen blir så runde som mulig.


  3. Server munkene nystekte, gjerne varme, med melisdryss og friske bær eller syltetøy.

Dansk bakst Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN