Jordbær- og agurksalat Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Jordbær- og agurksalat

nivå
Lett
totalt
20min

Jordbær- og agurksalat

Jordbær og agurk, en frisk og spennende kombinasjon. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Det er ikke særlig vanlig å bruke agurk i desserter, men det er faktisk nydelig, og slett ikke en slik ting som føles tilgjort. Faktisk får den friske smaken av agurken jordbærene til å smake mer seg selv. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
2stk
Marengs(pikekyss)
2ss
Mynte(skåret i strimler)
1ss
Peanøtter(eller andre nøtter, hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk krem. Er det varmt, kan det være lurt å legge bolle og visp i fryseren noen minutter før du skal piske kremen. Vend inn halvparten av sukkeret. 

  2. Skrell agurk. Hakk agurk og jordbær. Vend inn sukker og la stå noen minutter. Væsken som kommer ut, er kjempegod. 

  3. Ha krem i boller eller tallerkener. Strø over agurkblandingen, knus pikekyssene og dryss bitene over, sammen med mynte og eventuelt nøtter. 

Jordbær og agurk, en frisk og spennende kombinasjon. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN