Jordbær- og rabarbrapai
Jordbær- og rabarbrapai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Jordbær- og rabarbrapai

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Jordbær- og rabarbrapai

Både hjerte og mage blir glade av lekker jordbær- og rabarbrapai. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Herlig jordbær- og rabarbrapai i en sprø bunn. Du må gjerne bruke en ferdig paibunn.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

0.25dl
1ss
Potetmel(til jevning - kan sløyfes hvis det ikke er behov)

SLIK GJØR DU

  1. Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i food prosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, cirka 22 cm i diameter. La den stå kjølig før den prikkes og stekes ved 200° i cirka 15 minutter.

  2. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.

  3. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.

  4. Server med vaniljesaus eller vispet krem til.

Både hjerte og mage blir glade av lekker jordbær- og rabarbrapai. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN