nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Jordbær- og rabarbrapai
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Jordbær- og rabarbrapai
Herlig jordbær- og rabarbrapai i en sprø bunn. Du må gjerne bruke en ferdig paibunn.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i food prosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, cirka 22 cm i diameter. La den stå kjølig før den prikkes og stekes ved 200° i cirka 15 minutter.
Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
Server med vaniljesaus eller vispet krem til.