Jordbærfocaccia Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Jordbærfocaccia

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Jordbærfocaccia

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Bak to mindre focacciaer. Spis den ene i dag og legg den andre i fryseren til en annen anledning.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Jordbærfyll

1stk
Egg(sammenpisket. til pensling)
1ss
Mandler(mandelflak)

Mandelfyll

75g
Smør(romtemperert)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret og hell i melken. Varm til 37°. Rør ut gjæren i deigvæsken.

  2. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Rør i nesten alt melet, spar ca. 1/2 dl til utbaking. Arbeid deigen 5–10 minutter.

  3. La deigen heve ca. 30 minutter under plast på lunt sted. Del deigen i to og form til to runde boller. Trykk dem litt ned og kjevle dem til de er ca. 3 cm tykke og 18 cm i diameter.

  4. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. La focacciaene heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.

  5. Riv marsipanen fint med rivjern. Bland den med smør og rør til en glatt masse, bruk gjerne elektrisk visp. Mos jordbær og bland med sukker og maisenna.

  6. Lag fordypninger ca. 1 ½ cm ned i brødet med jevne mellomrom. Trykk fyllet i hullene og fordel jordbærfyllet over.

  7. Pensle brødene med sammenvispet egg. Strø over perlesukker og mandelflak.

  8. Stek brødene i nedre del av ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN