Jordbærfocaccia
Jordbærfocaccia
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret og hell i melken. Varm til 37°. Rør ut gjæren i deigvæsken.
Tilsett sukker, salt og kardemomme. Rør i nesten alt melet, spar ca. 1/2 dl til utbaking. Arbeid deigen 5–10 minutter.
La deigen heve ca. 30 minutter under plast på lunt sted. Del deigen i to og form til to runde boller. Trykk dem litt ned og kjevle dem til de er ca. 3 cm tykke og 18 cm i diameter.
Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. La focacciaene heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.
Riv marsipanen fint med rivjern. Bland den med smør og rør til en glatt masse, bruk gjerne elektrisk visp. Mos jordbær og bland med sukker og maisenna.
Lag fordypninger ca. 1 ½ cm ned i brødet med jevne mellomrom. Trykk fyllet i hullene og fordel jordbærfyllet over.
Pensle brødene med sammenvispet egg. Strø over perlesukker og mandelflak.
Stek brødene i nedre del av ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle