Jordbæriskrem uten egg
Jordbæriskrem uten egg Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
3t

Jordbæriskrem uten egg

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
3t

Jordbæriskrem uten egg

Denne søte varianten passer også for dem som ikke spiser egg. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)
En veldig enkel og frisk jordbæriskrem som ikke trenger oppvarming, så det er bare å fryse ned med en gang man har blandet sammen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
400g
Jordbær(renset, iskalde)

SLIK GJØR DU

  1. Ha sukker i en liten gryte med vann.

  2. Varm opp og rør rundt til sukkeret er oppløst. Det kan være lurt å la denne sukkerlaken kjøles ned i et par minutter, men det er ikke nødvendig. 

  3. Bland alle ingrediensene i en blender. 

  4. Frys ned, enten i maskin eller uten

  5. Jeg lager min iskrem i ismaskin, men hvis du ikke har det, finnes det to muligheter:

  6. Den ene er å sette røren i en bolle i fryseren, og røre rundt med en sleiv hvert kvarter inntil isen har stivnet. (Det gjør at den blir mykere enn hvis du fryser den som en blokk.)

  7. Den beste maskinfrie isen får du hvis du blander 3 kilo knust is, 2 kilo salt og 5 dl vann i en bøtte og rører godt sammen. Ha iskremrøren i en tjukk plastpose og ha den i den frosne laken. Ta ut posen og kna raskt innimellom. Det går fort og resultatet er perfekt.

Denne søte varianten passer også for dem som ikke spiser egg. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN