Jordbærmarengspai
Jordbærmarengspai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Jordbærmarengspai

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Jordbærmarengspai

Sommerpai med jordbærfyll og luftig marengslokk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Du kan fylle andre typer bær i paiskallet og lage paien på samme måte. Både blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)

Marengs

1stk
Lime(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Rull deigen ut og dekk en paiform 24–26 cm i diameter. Prikk bunnen med gaffel.

  2. Sett formen kaldt ca. 15 minutter. Stek paiskallet ved 200° i ca. 15 minutter midt i ovnen.

  3. Skjær jordbærene i skiver og bland med sukker og potetmel. Visp eggehvitene stive. Visp i sukkeret og rør i limeskallet.

  4. Legg jordbærene i paiskallet og hell over marengsen. Skru opp varmen til 225° og sett inn paien og gratiner til marengsen har fått fin farge 5–8 minutter. Avkjøl paien.

  5. Server vispet krem til.

Sommerpai med jordbærfyll og luftig marengslokk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN