nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 20min
Jordbærmarmelade og ost
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 20min
Jordbærmarmelade og ost
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (1 stemmer)
Server marmeladen til god ost, gjerne godt moden camembert og ridderost. Du kan også bruke bringebær i denne oppskriften, eller en blanding av bringebær og jordbær.
Bærene må stå kaldt natten over før du lager jordbærmarmeladen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rensk bærene, del i biter og legg dem i en bolle med sukker, sitronskall og sitronsaft. Rist litt på blandingen å la den stå kaldt natten over til bærene safter seg.
Varm opp bærene på svak varme og la dem koke i cirka 5 minutter. Skum marmeladen. Ta bærene opp og legg dem i varme glass. Kok laken i cirka 10–15 minutter. Skum laken. Ta kjelen av varmen og smak til med sitruslikør.
Hell den varme laken over bærene og fyll glasset opp. Lukk med tette lokk og oppbevar marmeladen mørkt og kjølig.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (1 stemmer)