Jordbærmousse i krumkake
Jordbærmousse i krumkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Jordbærmousse i krumkake

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Jordbærmousse i krumkake

Du kan også kjøpe ferdig iskjeks og fylle dem med moussen. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Krumkakene kan du lage i god tid på forhånd. De holder seg godt i tett boks. Du kan også lage krumkakekopper av kakene og legg moussen i!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1beger
Jordbær(friske)

Jordbærmousse

2stk
Gelatin(plater)
0.75dl

Krumkaker

130g
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Stek krumkakene først. Smelt smøret, sett det til siden for avkjøling. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Sikt i hvetemel og bland i smøret. Rør sammen til en røre.

  2. Varm krumkakejernet. Legg 1 ts røre i jernet om gangen, og stek til kakene blir gylne. Form dem straks til kremmerhus ved hjelp av en krumkakekjegle og avkjøl dem på rist med skjøten ned.

  3. Legg gelatinplater i kaldt vann ca. 7 minutter.

  4. Skyll og rens jordbær. Miks dem til en glatt puré til ca. 2 dl. Bland i sitronsaft og melis.

  5. Klem vannet av gelatinplatene. La dem smelte på svak varme sammen med et par spiseskjeer jordbærpuré under omrøring.

  6. Hell pureen i kremfløte og rør forsiktig.

  7. Sett moussen i kjøleskapet til den begynner å stivne til en kremaktig konsistens. Ved servering fylles krumkakene med jordbærmoussen. Pisk kremen og plasser på toppen av moussen.

  8. Pynt med en bit jordbær og sitronmelisse.

Du kan også kjøpe ferdig iskjeks og fylle dem med moussen. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN