Jordbærpai med sprøtt kokosdekke
Jordbærpai med sprøtt kokosdekke
SLIK GJØR DU
Hakk sammen alle ingrediensene til deigen. Trykk den jevnt ut i en firkantet form, ca. 21 x 21 cm, gjerne med løs kant. Prikk deigen lett, og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200°. Forstek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 12 minutter eller til den får en gyllenbrun farge. Ta ut formen og senk varmen til 175°.
Rør sammen egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett sitronskall og kremfløte. Rør om.
Skjær jordbærene i mindre biter, og legg dem i en bolle. Strø over potetmel. Vend bitene forsiktig slik at potetmelet blir godt fordelt. Strø dem i paiskallet. Hell på fløten. Stek paien på nederste rille i ovnen i cirka 15 minutter.
Mål opp samtlige ingredienser til kokosdekket i en kjele. Varm opp på svak varme under omrøring til massen tykner.
Ta kjelen av varmen.
Ta paien ut av ovnen, og fordel kokosmassen over. Sett formen tilbake i ovnen, og sett varmen på 200°. Stek paien ytterligere i ca. 10 minutter til fyllet nesten er stivnet og overflaten har fått farge.
Server paien lunken, gjerne med lett pisket krem. Jordbær og sitronmelisse er fint å servere til.