Jordbærpai med sprøtt kokosdekke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Jordbærpai med sprøtt kokosdekke

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Jordbærpai med sprøtt kokosdekke

Varm jordbærpai med sprøtt kokosdekke er en herlig sommer dessert. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Herlig kremet pai; søtt og syrlig i skjønn harmoni.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3stk
0.5stk
Sitron(finrevet skall)
5dl
Jordbær(ferske)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk sammen alle ingrediensene til deigen. Trykk den jevnt ut i en firkantet form, ca. 21 x 21 cm, gjerne med løs kant. Prikk deigen lett, og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200°. Forstek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 12 minutter eller til den får en gyllenbrun farge. Ta ut formen og senk varmen til 175°.

  3. Rør sammen egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett sitronskall og kremfløte. Rør om.

  4. Skjær jordbærene i mindre biter, og legg dem i en bolle. Strø over potetmel. Vend bitene forsiktig slik at potet­melet blir godt fordelt. Strø dem i paiskallet. Hell på fløten. Stek paien på nederste rille i ovnen i cirka 15 minutter.

  5. Mål opp samtlige ingredienser til kokosdekket i en kjele. Varm opp på svak varme under omrøring til massen tykner.

  6. Ta kjelen av varmen.

  7. Ta paien ut av ovnen, og fordel kokosmassen over. Sett formen tilbake i ovnen, og sett varmen på 200°. Stek paien ytterligere i ca. 10 minutter til fyllet nesten er stivnet og overflaten har fått farge.

  8. Server paien lunken, gjerne med lett pisket krem. Jordbær og sitronmelisse er fint å servere til.

Varm jordbærpai med sprøtt kokosdekke er en herlig sommer dessert. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN