Jordbærpai med lemon curd og kremost
Jordbærpai med lemon curd og kremost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Jordbærpai med lemon curd og kremost

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Jordbærpai med lemon curd og kremost

Fantastisk jordbærpai med fyll av mørk sjokolade, lemon curd og kremost. Dette er kaken som får gjestene til å juble. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er kaken som får gjestene til å juble. Deilig kake med ekstra sjokolade, lemon curd, ostekrem og jordbær. Mandelmel finner du i bakehyllene i mange dagligvare­butikker og i helsekost. Lemon curd kan du lage selv! Du kan enkelt lage eget mandelmel ved å skålde og male mandler.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen i en mikser. Trykk deigen ut i en rund form, ca. 24 cm i diameter. Sett bunnen i kjøleskapet og la den hvile i 30 minutter.

  2. Sett ovnen 200°. Stek mørdeigskallet på nederste rille i ovnen i 12 minutter til det har gyllen farge. Ta det ut og avkjøl.

  3. Hakk sjokoladen til fyllet og smelt den over vannbad eller i mikroovnen. Hell sjokoladen i mørdeigskallet og pensle utover slik at den dekker innsiden.

  4. Fordel lemon curd jevnt over bunnen.

  5. Pisk kremen og tilsett krem­ost og melis. Rør sammen til en glatt konsistens. Fordel ­kremen i skallet.

  6. Skyll og rens jordbærene. Del dem i biter, Legg bærene oppå kaken og dryss over hakket sjokolade og litt melis.

Fantastisk jordbærpai med fyll av mørk sjokolade, lemon curd og kremost. Dette er kaken som får gjestene til å juble. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN