Jordbærparfait
Jordbærparfait
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk den hvite sjokoladen og smelt den over varmt vannbad.
Skyll og rens jordbærene. Miks 7 dl av bærene til en glatt mos. Skjær resten i mindre biter.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.
Pisk fløten til krem og vend det i jordbærmosen. Hell i den smeltede sjokoladen i en fin stråle under forsiktig omrøring, til en glatt røre.
Frys røren til myk is i en ismaskin. Du kan også legge parfaiten i en bolle, som settes i fryseren. Ta den fram med jevne mellomrom og rør til en myk konsistens. Vend så i resten av jordbærbitene og hell massen i en randform, ca. 1 ½ liter. Sett parfaiten i fryseren i ca. 8 minutter.
Tin parfaiten litt før servering.
Hvelv den opp på fat og fyll hullet i parfaiten med jordbærbiter. Strø over høvlet, hvit sjokolade.