Jordbærparfait
Jordbærparfait Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
24t

Jordbærparfait

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
24t

Jordbærparfait

Kjempelekker jordbærdessert til varme sommerdager. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Frisk parfait fylt med jordbær.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hakk den hvite sjokoladen og smelt den over varmt vannbad.

  2. Skyll og rens jordbærene. Miks 7 dl av bærene til en glatt mos. Skjær resten i mindre biter.

  3. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.

  4. Pisk fløten til krem og vend det i jordbærmosen. Hell i den smeltede sjokoladen i en fin stråle under forsiktig omrøring, til en glatt røre.

  5. Frys røren til myk is i en ismaskin. Du kan også legge parfaiten i en bolle, som settes i fryseren. Ta den fram med jevne mellomrom og rør til en myk konsistens. Vend så i resten av jordbærbitene og hell massen i en randform, ca. 1 ½ liter. Sett parfaiten i fryseren i ca. 8 minutter.

  6. Tin parfaiten litt før servering.

  7. Hvelv den opp på fat og fyll hullet i parfaiten med jordbærbiter. Strø over høvlet, hvit sjokolade.

Kjempelekker jordbærdessert til varme sommerdager. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN