Jordbærtiramisu med appelsinlikør
Jordbærtiramisu med appelsinlikør Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1t

Jordbærtiramisu med appelsinlikør

nivå
Lett
totalt
1t

Jordbærtiramisu med appelsinlikør

Tiramisu med sommerens ferske jordbær Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.6 (8 stemmer)
Tiramisu er opprinnelig en italiensk dessert med smak av kaffe og søt vin. Her får du en norsk variant med jordbær mellom lagene.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
8dl
Jordbær(ferske)
0.75dl
Likør(med appelsinsmak )

SLIK GJØR DU

  1. Skill eggene, og pisk eggehvitene stive. Pisk eggeplommer og melis lyst og luftig i en bolle.

  2. Pisk kremen, og bland den med mascarponeosten. Tilsett eggeblandingen, og rør dette forsiktig sammen.

  3. Fordel et lag av ostekremen i bunnen av en form. Dypp kjeksene i likøren, og legg dem oppå kremen.

  4. Fordel skiver av jordbær over. Gjør dette igjen, og avslutt med kremen.

  5. Sett desserten kjølig i ca. 1 time slik at kjeksen mykner litt. Sikt over kakao ved servering.

Tiramisu med sommerens ferske jordbær Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.6 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN