Jordskokksuppe med blåskjell
Jordskokksuppe med blåskjell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Jordskokksuppe med blåskjell

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Jordskokksuppe med blåskjell

Smakfull suppe med blåskjell Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Den delikate, lyse suppen kan serveres som en lett lunsj eller som forrett.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
7.5dl
Grønnsaksbuljong(vann + kraft fra blåskjell)
1ts
Sitron(skall)

SLIK GJØR DU

  1. Damp blåskjellene under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3–4 minutter. Plukk skjellmaten ut av skallene, og sil og mål opp kraften.


  2. Skrell jordskokkene, og skjær dem i store terninger. Fres dem lett i olje sammen med hakket sjalottløk, og kok dem møre i grønnsakbuljong og blåskjellkraft. Mos dem med stavmikser eller i food processor.


  3. Rør inn fløte, og smak til med salt, pepper og en anelse kajennepepper. Gi suppen et raskt oppkok, smak til, og server den med blåskjellene i.

Smakfull suppe med blåskjell Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN