Jordskokksuppe med chilimandler
Jordskokksuppe med chilimandler  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Jordskokksuppe med chilimandler

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Jordskokksuppe med chilimandler

JORDSKOKK: Herlig suppe når det er litt kaldt ute. Smaker godt med chiliristede mandler.

Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

tfa@dagbladet.no

Vurdering

Jordskokk er en gammel grønn­sak som ble mye brukt før pote­ten kom til landet. Nå er den blitt populær igjen, og er mye brukt i suppe. Chiliristede mandler smaker godt til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Jordskokk(i tynne skiver)
4ss
Sitronsaft(til bløtlegging av jordskokken)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1ss
Smør(smeltet)
7dl
Grønnsaksbuljong(eller kyllingbuljong)
300g
Potet(revet)
3ts
1ts
0.5krm
Svart pepper(ca en knivsodd)
2ss
Sitronsaft(til selve suppa)

Chiliristede mandler

2ts
Chilipulver(Smak til)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Skrell jordskokken, skjær i tynne skiver og legg i kaldt vann med sitronsaft (slik at de ikke misfarges).

  2. Finhakk løk. Smelt smøret i en stor kjele, tilsett løk og stek i 2–3 minutter. Tilsett buljongen og kok opp. Skrell og riv pote¬tene grovt på rivjern. Tilsett spisskummen og rør rundt.

  3. Tilsett jordskokkene, de revne potetene, buljongen og sitronsaften. Ha til sist i fløten og la alt koke opp.

  4. Skru ned varmen og la suppen koke forsiktig i ca. 15 minutter til jordskokkene blir myke.

  5. Hell suppen i en blender og miks i flere omganger eller bruk stavmikser. Smak til med salt og pepper. Varm suppen opp igjen og server.

  6. Sett ovnen på 170°. Ha mandlene i en bolle og bland godt med de øvrige ingrediensene. Hell dem på bakepapir på stekeplate og rist til de har fått fin farge og er sprø, ca. 10 minutter.

JORDSKOKK: Herlig suppe når det er litt kaldt ute. Smaker godt med chiliristede mandler.

Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

tfa@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN