Jordskokksuppe med persnillepistou
Jordskokksuppe med persnillepistou Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Jordskokksuppe med persnillepistou

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Jordskokksuppe med persnillepistou

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Pistou stammer fra Sør Frankrike. Den lages opprinnelig med basilikum, men kan også lages med persille. Suppen kan serveres med tynne skiver oljestekte jordskokk. Lag en suppe-kvast som setter god smak på suppen.  

SLIK GJØR DU

  1. Skrell jordskokkene og skjær i mindre biter. Rens sellerien og del i biter. Rens purre og skjær det hvite i ringer.

  2. Stek grønnsakene på svak varme i 2-3 minutter i smør i en kjele.

  3. Tilsett buljong og suppekvast. La det koke i ca. 30 minutter under lokk.

  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Varm suppen opp igjen. og smak til med fløte, salt og pepper.

  5. Mens suppen koker lager du pistou. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til alt er jevnt. Smak til med salt og pepper.

  6. Pynt suppen med persille og server med persillepistou og evt. stekte, tynne jordskokkskiver.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN