Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte
Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte

Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte slik Ida Maria serverte den i 4-stjerners middag, TVNorge.

Foto: TVNorge

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)
Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte og fritert jordskokkchips.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Sjalottløk(Finhakket)
3fedd
Hvitløk(Finhakket)
2ss
Smør(Til steking)
5.5dl
0.5dl
0.5stk
Sitron(Saften )
2dl
Nøytral matolje(Til frityrsteking)
1stk
Jordskokk(Til chips)
1klype(r)
100g
Reinsdyrkjøtt(Røkt reinsdyrhjerte eller spekeskinke, i strimler )

SLIK GJØR DU

  1. Rens og skjær jordskokken i biter. Surr i litt smør i en gryte sammen med løk og hvitløk i et par minutter.  

  2. Kok jordskokken mør i kraft, hvitvin og melk. Kjør suppen glatt med en stavmikser. 

  3. Rør inn fløte og varm opp til kokepunktet før servering. Smak til med sitronsaft.

  4. Skrell og skjær tynne skiver av jordskokk og friter i varm olje. Ta opp og la trekke av seg fett på litt kjøkkenpapir. Krydre med litt salt.

  5. Anrett suppen med friske urter og reinhjerte eller spekepølse i strimler. Kjøttet kan evt. sprøstekes i litt olje før servering. 

Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte slik Ida Maria serverte den i 4-stjerners middag, TVNorge.

Foto: TVNorge

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN