Jordskokksuppe ­med ­chilimandler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
50min

Jordskokksuppe ­med ­chilimandler

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
50min

Jordskokksuppe ­med ­chilimandler

Jordskokk på moten igjen. Prøv deilig jordskokksuppe ­med ­chiliristede mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Jordskokk er en gammel grønnsak som ble mye brukt før poteten kom til landet. Nå er den blitt populær igjen, og er mye brukt i suppe. Chiliristede mandler smaker godt til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Chiliristede mandler

1ts
1stk
7dl
Grønnsaksbuljong(vann + terning)
300g
Potet(gjerne faste)
1ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell jordskokken, skjær i tynne skiver og legg i kaldt vann med sitronsaft (slik at de ikke misfarges).

  2. Finhakk løk. Smelt smøret i en stor kjele, tilsett løk og stek i 2–3 minutter. Tilsett buljongen og kok opp. Skrell og riv potetene grovt på rivjern. Tilsett spisskummen og rør rundt.

  3. Tilsett jordskokkene, de revne potetene, buljongen og sitron­saften. Ha til sist i fløten og la alt koke opp.

  4. Skru ned varmen og la suppen koke forsiktig i cirka 15 minutter til jordskokkene blir myke.

  5. Hell suppen i en blender og miks i flere omganger eller bruk stavmikser. Smak til med salt og pepper. Varm suppen opp igjen og server.

  6. Sett ovnen på 170°. Ha mandlene i en bolle og bland godt med de øvrige ingrediensene. Hell dem på bakepapir på stekeplate og rist til de har fått fin farge og er sprø, cirka 10 minutter.

Jordskokk på moten igjen. Prøv deilig jordskokksuppe ­med ­chiliristede mandler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN