Juleboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
45min

Juleboller

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
45min

Juleboller

Deilige boller med smak av appelsin og jul. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Søte boller som smaker deilig når de er nystekte og varme. Du trenger ikke engang smør til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3ss
1ts
3stk
200g
Smør(mykt)
2ss
Rosiner(eller korinter. )
2ss
Appelsinskall (cest)(Syltet appelsinskall - apsikat)
1stk
Egg(til pensling)

Pynt

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjær opp i vann og elt alle ingrediensene sammen til en smidig deig som får heve på et lunt sted under plast i ca. 45 minutter.

    Elt deigen lett sammen og del i like store biter som trilles ut og formes til boller.

    Sett bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev ca. 30 minutter.

    Pensle med sammenpisket egg og dryss sukker og kanel over.

    Stek bollene midt i ovnen ved 210º i ca. 12 minutter.

    Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.

Deilige boller med smak av appelsin og jul. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN