Julefocaccia med ribberull
Julefocaccia med ribberull Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 50min

Julefocaccia med ribberull

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 50min

Julefocaccia med ribberull

ENKELT: Focaccia passer perfekt til alle slags gjesteanledninger, og denne oppskriften er superenkel.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Italiensk type brød på en ny måte, og med massevis av julesmak. Brødet er enkelt å lage og passer perfekt til alle slags gjesteanledninger. «Spot on» for deg som har behov for en liten og litt annerledes førjulshygge.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(fersk)
3dl
Vann(lunka)
0.5ss
200g
Valnøtter(kjerner)
100g
Tranebær(friske)

Pålegg

Crispisalat (Vestfoldsalat)(eller annen salat)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett resten av ingrediensene til focacciaen.

  2. Elt deigen lett til alt er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske klissete og løs.

  3. Smør en 24 cm springform med olje og sett den på et stekebrett. Hell deigen i formen. Ha litt olje på hendene og trykk den godt ut i formen.

  4. La deigen få heve til dobbel størrelse. Dette tar rundt 60 minutter.

  5. Bruk fingertuppene og trykk dem lett ned i deigen for å få de karakteristiske hullene.

  6. Ringle over olivenolje og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter.

  7. Skjær focaccia i fire «kakestykker» og skjær hvert «kakestykke» i to.

  8. Legg på salat etterfulgt av ribberull og svisker. Sett på toppene.

ENKELT: Focaccia passer perfekt til alle slags gjesteanledninger, og denne oppskriften er superenkel.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN