Julekjøttboller med ­kanel og mandler
Julekjøttboller med ­kanel og mandler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Julekjøttboller med ­kanel og mandler

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Julekjøttboller med ­kanel og mandler

Kjøttboller hører med på tapasbordet, og her har du kjøttbollene som passer til juletapasen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Med en anelse kanelsmak vekkes julesmaksløkene! Kjøttbollene smaker best varme.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2skiver
0.5stk
1stk
1.5ts
1klype(r)
0.5ts
1ss
Smør(til steking)

Pynt

25g
Mandler(ristet)
10stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre brødet. Bland det med fløten i en liten bolle. La svelle i ca. 10 minutter.

  2. Rens og finhakk løken. Bland alle ingrediensene. Arbeid deigen slik at den blir smidig.

  3. Fukt hendene med kaldt vann og form til små kjøttboller. Legg dem på en fuktig fjøl.

  4. Stek kjøttbollene i smør i stekepanne i flere omganger, ca. 5 minutter rundt det hele, til de er gjennomstekt.

  5. Tre en tannpirker i hver bolle og sett dem på en tørket aprikos. Strø over ristede mandelflak ved servering.

Kjøttboller hører med på tapasbordet, og her har du kjøttbollene som passer til juletapasen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN