Julens beste espressokake
Julens beste espressokake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Julens beste espressokake

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Julens beste espressokake

Deilig kake med kaffe, sjokolade og nøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

(8 biter)Herlig sjokoladekake med smak av nøtter, sjokolade og kaffe.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

1stk
1pakke(r)
Mandler(eller annen dekorasjon)
1pakke(r)
Krem(pisket krem)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Smør og strø en firkantet form (liten langpanne).
    Skåld mandlene. Rist mandler og pinjekjerner i en tørr stekepanne. Kjør dem fint i en blender.

    Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og kaffepulver. Rør i eggene, ett av gangen, og sikt i hvetemel sammen med mandler og pinjenøtter. Tilsett en skvett konjakk.

    Hell deigen i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt klissete i midten. Avkjøl.

    Smør sjokolade over kaken og la den avkjøles.

    Pynt kaken med f.eks. sølv­kuler, mandler, bær eller noe annet. Server gjerne espressokake med pisket krem.

Deilig kake med kaffe, sjokolade og nøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN