Julens beste fikenkake
Julens beste fikenkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
6t

Julens beste fikenkake

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
6t

Julens beste fikenkake

Deilig kake med fiken og gode smaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Denne kaken er ekstra lekker med julepynt i form av sølvkuler.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fiken i strimler. Hell portvin over og la det stå og trekke i minst 4 timer, gjerne natten over. Rør smør og sukker luftig. Tilsett egg, ett av gangen, under omrøring.

    Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Hakk sjokoladen og rør blandingen med mel. Rør mel sammen med fiken i deigen. Portvin og sitronsaft røres med.

    Hell røren i en smurt form, ca. 1 ½ liter. Steik kaken på nederste delen i ovnen i ca. 1 time. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig steikt. La kaken avkjøles og ta den ut av formen.

    Glasuren lages ved at ingrediensene røres sammen og smøres over kaken.

    Dryss på sølvkuler til pynt. Skjær kaken i tynne skiver ved servering.

Deilig kake med fiken og gode smaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN