Julepostei med eplekompott
Julepostei med eplekompott Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t

Julepostei med eplekompott

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t

Julepostei med eplekompott

Deilig tilbehør til julelunsjen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

(8 porsjoner)Hjemmelaget leverpostei er hyggelig å servere i julen, men du kan også bruke en god ferdigpostei til den smakfulle eplekompotten. 500 g svinelever1 liten hakket løk4 ansjosfileter250 g medisterdeig4 ss hvetemel2 1/2 dl melk2 ts salt1/2 ts pepper1/4 ts allehånde1 ts tørket merian3 egg    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk(liten, hakket)
4stk
2.5dl
2ts
1ts
Merian(tørket)
3stk

Eplekompott

3stk
Eple(røde)
0.5dl
Hvitvin(eller eplejuice)
1stk
Nellik(hel)
150g
Svinelever(Paté)
1kvist

SLIK GJØR DU

  1. Flå den tynne hinnen av leveren og skjær bort grove ganger. Mal leveren en gang sammen med løk og ansjosfileter, gjerne
    i kjøkkenmaskin.

    Rør inn de øvrige ingrediensene. Fyll blandingen i godt smurt form på ca. 1 1/2 l.

    Stek posteien nederst i ovnen ved 140º i ca. 1 1/2 time til den er fast.

    Avkjøl posteien under lett press.

    Skjær eplene i små terninger. Legg i en kjele sammen med vin eller juice, nellik og kanelstang. Kok eplene ca. 5–7 minutter og mos dem. Smak til.

    Server posteien med eplemosen. Pynt med rosmarin.

Deilig tilbehør til julelunsjen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN