Juleskinke med rødkål
Juleskinke med rødkål Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Juleskinke med rødkål

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Juleskinke med rødkål

Deilig skinke til julemiddagen. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Juleskinken er fast tradisjon i mange familier. Rødkål med epler er deilig følge. En så stor skinke som denne er drøy og kan brukes i mange sammenhenger i løpet av julen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Svinekjøtt(Lettsaltet og lettrøkt lår av svin)
4dl
Brød(brødrasp)

Rødkål

2stk
0.5ts
1dl
Solbærsaft(solbærsirup)
3dl

SLIK GJØR DU

  1. Legg skinka i en langpanne og dekk med aluminiumsfolie, sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.

    Stek skinken på 175º i 45 minutter pr. kilo stek. Skinken er ferdig stekt når kjernetemperaturen er ca. 70-75º. Avkjøl.

    Bland sennep, eggeplommer og griljermel.

    Skjær av svoren og smør overflaten med sennepsrøren. Gratineres gyllen i ovn på ca. 200º.

    Lag rødkålen. Finsnitt kål. Del epler i terninger. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på solbærsirup, eddik og vann og la kålen koke under lokk i ca. 1 time. Smak rødkålen til med mer eddik og sukker om nødvendig.

Deilig skinke til julemiddagen. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN