Juleskinke med rødkål Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Juleskinke med rødkål

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Juleskinke med rødkål

Deilig skinke til julemiddagen. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Juleskinken er fast tradisjon i mange familier. Rødkål med epler er deilig følge. En så stor skinke som denne er drøy og kan brukes i mange sammenhenger i løpet av julen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Svinekjøtt(Lettsaltet og lettrøkt lår av svin)
4dl
Brød(brødrasp)

Rødkål

2stk
0.5ts
1dl
Solbærsaft(solbærsirup)
3dl

SLIK GJØR DU

  1. Legg skinka i en langpanne og dekk med aluminiumsfolie, sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.

    Stek skinken på 175º i 45 minutter pr. kilo stek. Skinken er ferdig stekt når kjernetemperaturen er ca. 70-75º. Avkjøl.

    Bland sennep, eggeplommer og griljermel.

    Skjær av svoren og smør overflaten med sennepsrøren. Gratineres gyllen i ovn på ca. 200º.

    Lag rødkålen. Finsnitt kål. Del epler i terninger. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på solbærsirup, eddik og vann og la kålen koke under lokk i ca. 1 time. Smak rødkålen til med mer eddik og sukker om nødvendig.

Deilig skinke til julemiddagen. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN