Julies müslibar
Julies müslibar Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t

Julies müslibar

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t

Julies müslibar

ENERGIKICK: Denne müslibaren kan fort bli vanedannende.

Foto: Dreyer Hensley Studios

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (4 stemmer)
Müslibar som kan bli vanedannende. Disse passer godt i sekken når du er på tur, og er kjempelette å lage.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Tørket frukt(gjerne litt nøtter og frø også)
1dl
Appelsinjuice(eller annen fruktjuice)
50g
Havre(NB: mel. Eventuelt quinoamel)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Start med å blande alt det tørre i en bolle. Tørket frukt og
    nøtter bør hakkes opp i mindre biter.

  2. Lag en puré av bringebær, honning og fruktjuice i blender eller med stavmikser og bland det godt sammen med det tørre.

  3. La blandingen stå og svelle i 20—30 minutter.

  4. Kle en ildfast form på ca. 20 x 25 cm med bakepapir og ha over massen. Dekk til med papir eller folie og klem den godt ned i formen.

  5. Bruk en kniv til å kutte opp bitene før den stekes i 20 minutter ved 190 °C.

  6. Ta formen ut av ovnen etter 20 minutter, løft ut bakepapiret med müslibarene og skru av ovnen.

  7. Del opp müslibarene og legg dem utover et stekebrett dekket med bakepapir.

  8. Nå skal de «tørkes» videre i ovnen i 30 minutter med døren på gløtt.

  9. Avkjøl dem helt på rist før du enten pakker dem inn hver for
    seg, eller legger müslibarene i en lufttett boks. De holder seg godt i over en uke i kjøleskap. Det går også an å fryse ned disse barene!

    Oppskrift: Boka «Kjernesunt»,Gyldendal forlag.

ENERGIKICK: Denne müslibaren kan fort bli vanedannende.

Foto: Dreyer Hensley Studios

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN