Julies rotfruktchips
Julies rotfruktchips Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Julies rotfruktchips

nivå
Lett
totalt
40min

Julies rotfruktchips

NY FAVORITT?: Rotfruktchips kan bli et sunt og godt alternativ til vanlig chips.

Foto: Dreyer Hensley Studios

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (14 stemmer)
Rotfruktchips kan du lage med for eksempel rødbeter, pastinakk, søtpotet eller persillerot.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Søtpotet(eller annen rotfrukt)
Olivenolje(extra virgin)
1klype(r)
1klype(r)
Chili(eller kajennepepper, fersk timian eller annet)

SLIK GJØR DU

  1. Legg chipsen utover et stekebrett og dryss litt havsalt, nykvernet pepper og valgfri smakstilsetning over. Pass på så de ikke overlapper.

  2. Kutt rotfrukten i tynne skiver, helst på en mandolin.
    Ha dem over i en bolle og hell over litt olivenolje, ghee* eller smaksnøytral kokosolje. Bland det godt sammen.

  3. * Ghee, eller ghi er klarnet smør, mye brukt i det indiske kjøkken. Kan selvfølgelig sløyfes.

  4. Stek ved 200 °C i 10 minutter, snu brettet og stek videre i 10 minutter til. Avkjøl chipsen på rist til den blir sprø.

  5. Oppskrift: Boka «Kjernesunt»,Gyldendal forlag.

NY FAVORITT?: Rotfruktchips kan bli et sunt og godt alternativ til vanlig chips.

Foto: Dreyer Hensley Studios

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN