Kake med hvit sjokolademoussé Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Kake med hvit sjokolademoussé

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Kake med hvit sjokolademoussé

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Denne flotte kaken er frossen, og dermed perfekt å lage i forkant, for så å ta fram ved en gyllen anledning!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Mandelmel(revet mandelmasse)
1stk
Appelsin(revet skall)
4stk
300g
Sjokolade(hvit sjokolade)

SLIK GJØR DU

  1. Bunn
    Sett ovnen på 175°.
    Riv mandelmassen fint, bland den med appelsinskall og kakao.
    Rør i eggene ordentlig, ett om gangen. Hell massen i en smurt springform, ca. 24 cm. Stek den i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøles.

  2. Mousse og pynt
    Visp fløten til krem. Hakk sjokoladen i små biter og smelt den over vannbad.
    Ta sjokoladen fra varmen og rør inn en eggeplomme om gangen i sjokoladen.
    Bland halvparten av fløte-kremen i sjokoladerøren. Vend deretter forsiktig ned resterende fløtekrem.
    Fordel moussen utover bunnen, sett den i fryseren i minst 4 timer.
    Ta fram kaken ca. 30 minutter før servering. Pynt med jordbær og sitronmelisse eller mynte.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN