Kald bearnaisesalat
Kald bearnaisesalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Kald bearnaisesalat

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Kald bearnaisesalat

Kald biffsalat med potet og bearnaisesaus Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

Spennende salat med stekte biffstrimler og poteter som får en deilig bearnaisedressing. Det skal smake godt av estragon.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Mørbrad storfe(eller annet biffkjøtt)
1klype(r)
1klype(r)
800g
Nypotet(kokte, avkjølte)
1bunt
Estragon(fersk)

Bearnaisesaus

1ss
Estragon(tørket)
1.5dl
1bunt
Estragon(fersk)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 180°. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Legg det i et ildfast fat, og stek det i ovnen i 25–30 minutter. La kjøttet hvile i 15 minutter på kjøkkenbordet.

  2. Rens og finhakk sjalottløken. Ha det i en kjele med smør, hvitvinseddik og estragon. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter uten at det tar farge og avkjøl.

  3. Rør majones med den kalde løkblandingen, og smak dressingen til med sitronsaft, hakket frisk estragon, salt og pepper.

  4. Rens rødløken, og hakk den fint. Bland løk og poteter i bearnaisedressingen, anrett alt på fat, og legg på skiver av stekt biff. Pynt med frisk estragon.

Kald biffsalat med potet og bearnaisesaus Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN