Kaldhevet hvetekrans
Kaldhevet hvetekrans
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Rør gjæren ut med kald melk. Rør smøret mykt med sukkeret. Bland melken med halve mengden mel og smør. Arbeid inn resten av melet til en ganske løs deig. La deigen hvile tildekket i cirka 10 minutter.
Kjevle ut til et avlangt rektangel, cirka 47 x 28 cm. Bland smør, sukker og kardemomme til fyllet. Fordel blandingen over deigen og rull sammen. Legg deigen som en krans på en bakepapirkledd plate. Klipp fliker i kransen, og brett flikene til annenhver side.
Sett kransen til heving i cirka 2 timer til deigen er godt hevet under plast på et lunt sted.
Pensle kransen med sammenpisket egg, og strø over mandelspon og perlesukker. Stek kransen midt i ovnen ved 225° i 15–17 minutter til kransen har fått fin farge.
Del i biter og server til kaffekoppen.