Kaldhevet hvetekrans
Kaldhevet hvetekrans Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 35min

Kaldhevet hvetekrans

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 35min

Kaldhevet hvetekrans

Hvetekrans med deilig fyll av smør, sukker, kardemomme, mandelspon og perlesukker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Kaldhevet hvetekrans serveres gjerne i biter til kaffekoppen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

50g
Gjær(for søte deiger)
2dl
Melk(kald)
130g
Smør(mykt)

Fyll

100g
Smør(mykt)
1stk
Egg(til pensling)
30g
Mandelflak(mandelspon)
5klype(r)
Perlesukker(bruk ønsket mengde)

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut med kald melk. Rør smøret mykt med sukkeret. Bland melken med halve mengden mel og smør. Arbeid inn resten av melet til en ganske løs deig. La deigen hvile tildekket i cirka 10 minutter.

  2. Kjevle ut til et avlangt rektangel, cirka 47 x 28 cm. Bland smør, sukker og kardemomme til fyllet. Fordel blandingen over deigen og rull sammen. Legg deigen som en krans på en bakepapirkledd plate. Klipp fliker i kransen, og brett ­flikene til annenhver side.

  3. Sett kransen til heving i cirka 2 timer til deigen er godt hevet under plast på et lunt sted.

  4. Pensle kransen med sammenpisket egg, og strø over mandel­spon og perlesukker. Stek kransen midt i ovnen ved 225° i 15–17 minutter til kransen har fått fin farge.

  5. Del i biter og server til kaffekoppen.

Hvetekrans med deilig fyll av smør, sukker, kardemomme, mandelspon og perlesukker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN